Divadelní maraton - POPAD 2017

Od čtvrtka 23. do neděle 26. února se v radotínské Koruně koná Pražská oblastní přehlídka amatérského divadla. Letos uvidíte dvanáct souborů a 12 různých her. 

Každoroční výběrovou přehlídku pořádá Amatérská divadelní asociace od roku 1990. Oblastní vítězové se mohou prezentovat na národní přehlídce činoherního divadla pro dospělé (ve Volyni) a na rakovnické Popelce – což je divadlo pro děti a mládež odehrané dospělými. 

Po představení se v Koruně konají rozborové besedy s porotou. A právě účastí na podobné přehlídce mají soubory a týmy možnost reflektovat sebe a „konkurenci“, poučit se z chyb druhých, posunout se dál. Některé soubory sledují ostatní, jejich rozborové semináře, fandí jim a u vínka o tom popovídají. 

V porotě zasednou režiséři Marek Frič, Jaroslav Kodeš, Miroslav Pokorný a František Zborník. Pánské osazenstvo rozšíří i jedna dáma, dramaturgyně Petra Kohutová. 

Mgr. Dana Radová„Každý rok se objeví inscenace zajímavé, inspirující, ale také soubory, které jsou víceméně na začátku své tvůrčí cesty. Někteří přijedou, odehrají a zmizí, leckdy ani porotu nevyslechnou… Inu, každý dle svého založení,“ poznamenává Dana Radová, nadšená amatérka a vedoucí Kulturního střediska „U Koruny“. 



A jednou za několik let se objeví divadelní zázrak, jakým bylo hned v prvním ročníku Kočovné divadlo AD Hoc a jejich opera Il Congelatore – Zmrazovač. Na mafiánskou operu, se kterou se soubor dostal na Jiráskův Hronov i do světa, je zpravidla vyprodáno kdykoli a kdekoli po celé republice.

„Tato sympatická parta nadšených divadelníků se letos na POPAD do Radotína chystá s novou hrou, tak jsme zvědaví. Stejně jako jim ale budeme držet palce každému, kdo se na přehlídku přihlásil. Někdo hraje ve volném čase tenis, fotbal, golf, jiný lyžuje a amatéři věnují ochotně svůj volný čas učení, zkoušení a hraní, aby nás, diváky, pobavili, zaujali, něco sdělili a přitáhli do divadla. A to je velká a vždy trochu nejistá ambice. Tak ať se to tu letos podaří všem,“ přeje Dana Radová.

Program Pražské oblastní přehlídky amatérského divadla (POPAD 2017)
Program POPAD 2017

Čtvrtek 23. února

17.45 hod. (sál)
Divadelní sekce: Příběhy obyčejného šílenství

20.15 hod. (klub)
Divadlo za vodou: Zářivá hvězda 

Pátek 24. února 

18.00 hod. (sál)
Divadlo A jiné: Druhá smrt Johanky 

20.00 hod. (klub)
DS „Ještě ne!“ Solitaire.sk/cz

Sobota 25. února

9.30 hod. (sál)
DS Nenalezen: Gallina Problema aneb Mafiány natvrdo 

14.00 hod. (sál)
Výtečníci: Dvanáct 

17.15 hod. (sál)
Sumus: Oskar a růžová paní 

20.00 hod. (sál)
Kočovné divadlo Ad Hoc: Nové TV 

Neděle 26. února 

9.30 hod. (sál)
Divadlo Jana Kašky: Sen noci svatojánské 

12.00 hod. (klub)
Verva: Boží mlýny 

14.00 hod. (sál)
DS Rachtámiblatnik: Pokoj č. 719 

17.15 hod. (sál)
Divadlo Refektář: Tu myš jí ukopnu u huby 

19.30 hod.
Vyhlášení výsledků 

Změny v programu i menší změny v časech představení vyhrazeny.

Aktuální informace na
facebookovém profilu Kulturního střediska "U Koruny" 

Záběry z představení Zmrazovač - Il Congelatore Kočovného divadla Ad Hoc, 25. února 2017, Kulturní středisko "U Koruny"

Záběry z představení Zmrazovač - Il Congelatore Kočovného divadla Ad Hoc, 25. února 2017, Kulturní středisko "U Koruny"
Záběry z představení Zmrazovač - Il Congelatore Kočovného divadla Ad Hoc, které se v Kulturním středisku "U Koruny" odehrálo 25. února 2017. 

Snímky z loňské pražské přehlídky najdete ve fotogalerii
Zveřejněno: 15.02.2017 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 3388 x
Vytisknout