Podzimní svoz bioodpadu

Svoz bioodpadu se v Radotíně uskuteční od 10. října do 16. listopadu. Občané mohou do kontejnerů zdarma odkládat kompostovatelný odpad (trávu a listí, větve).

Harmonogram přistavování kontejnerů (pdf, 279 kB) 

Na základě připomínek od občanů je letošní svoz posunut na pozdější termín (od října) a prodloužen až do poloviny listopadu. 

Na každé z určených stanovišť budou postupně po sobě přistaveny dva kontejnery – jeden na listí a trávu, druhý na větve. To proto, že zpracování těchto druhů odpadu ze zahrad před samotným kompostováním se liší. Odkládaný bioodpad musí být bez příměsí a do kontejneru je ho třeba z obalu (pytle) vysypat.

Kontejnery přistavují Technické služby Praha – Radotín, které jsou příspěvkovou organizací Městské části Praha 16. Rozmísťovat je budou opět v úterý a ve čtvrtek od 13.00 do 17.45 hodin, na jednotlivých stanovištích bude přítomna obsluha, která pomůže a poradí. 

Kromě nadstandardní služby lze pro odložení bioodpadu samozřejmě využít i Sběrný dvůr Praha - Radotín v ulici V Sudech 1488/2, a to od pondělí do pátku v době od 8.30 do 17 hodin, v sobotu pak od 8.30 do 15.00 hodin. Ve sběrném dvoře je odevzdání tohoto druhu odpadu bezplatné, což platí pro občany hlavního města Prahy po předložení občanského průkazu.

Zveřejněno: 25.09.2017 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 2199 x
Vytisknout