Radotínští budou o podobě nábřeží rozhodovat podruhé už 1. října 2008

Městská část Praha 16 ve spolupráci s Nadací Penta a Nadací Partnerství srdečně zvou na druhé plánovací setkání k projektu, jehož pracovní název zní „Místo u řeky“. Koná se ve středu 1. října od 17 hodin v tělocvičně I. stupně základní školy v Loučanské 102 (jde o starou budovu radotínské školy).

„Na jednání bude představen návrh řešení realizace nábřeží Berounky v Radotíně, který vzešel z podnětů občanů a účastníků prvního setkání z letošního června,“ uvádí Mgr. Miroslav Knotek, zástupce starosty Městské části Praha 16 pověřený vedením projektu.

Cílem shromáždění je diskuse nad předloženým návrhem řešení tak, aby mohl být dopracován podle představ všech budoucích uživatelů tohoto prostoru. Návrh pak bude podkladem pro vytvoření studie daného místa. Soutěžit se bude se dvěma dalšími studiemi z městských částí Praha – Troja a Praha – Suchdol o finanční hotovost určenou k realizaci daného projektu.

Městská část Praha 16 je totiž jednou ze tří pražských městských částí, které uspěly v grantovém řízení na společné plánování obnovy veřejných prostranství. Jde o grantový program 5P pro Prahu Nadace Penta a Nadace Partnerství. V Radotíně byl vybrán prostor nábřeží u Berounky v místě lávky pro pěší, gymnáziem, kostelem a budovou úřadu.

„Součástí hodnocení je i přístup a spoluúčast občanů na projektu. Přijďte podpořit a ovlivnit projekt týkající se historické části našeho Radotína,“ dodává Knotek.

Radotín, 23.9.2008

Za správnost:
Jana Černá, DiS.
tel.: 234 128 201
e-mail: jana.cerna@p16.mepnet.cz

Zveřejněno: 23.09.2008 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 8412 x
Vytisknout