Koronavirus: Opatření pro Radotín

Na třináctou hodinu byl dnes svolán Krizový štáb Městské části Praha 16 rozšířený o ředitele a zástupce všech školských zařízení působících v Radotíně, a to v souvislosti s mimořádnými opatřeními ministerstva zdravotnictví, které se týkají uzavření všech škol a omezení všech veřejných akcí s účastí nad 100 lidí. 

Městská část Praha 16 je zřizovatelem základní školy, mateřských škol, školní jídelny a na území Radotína se dále nacházejí další školské subjekty (gymnázium, soukromá základní škola, základní umělecká škola).

Z rozhodnutí Bezpečnostní rady státu a na základě mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví ČR  jsou od středy 11. března uzavřeny všechny základní, střední a vyšší odborné školy. Z tohoto důvodu rozhodl Krizový štáb Městské části Praha 16 o úplném uzavření všech budov základní školy a uzavření školní jídelny v Radotíně, a to s účinností od 11. března. Obdobná opatření přijímají i další školská zařízení působící v Radotíně.

Toto se netýká mateřské školy, jejímž zřizovatelem je také Městská část Praha 16. Provoz mateřské školy bude zachován na všech pracovištích s minimálními omezeními. Přesto žádáme rodiče o zvážení, aby s dětmi navštěvujícími mateřskou školu, raději po dobu mimořádných opatření zůstali doma, je-li to možné. 

Další opatření, o kterých rozhodl Krizový štáb Městské části Praha 16, se týkají kulturních zařízení, projekcí a divadelních představení:
  • Kino bude od středy 11. března zcela uzavřeno, nebudou probíhat žádné projekce. Zrušeno je i Baby Bio Rado(s)tín plánované na 11. března.

  • Kulturní středisko s okamžitou platností ruší veškerá představení, divadla a koncerty včetně předprodeje zájezdů pro seniory, který měl proběhnout 16. března. Některá představení jsou zcela zrušena, vybraná se budou konat v náhradních termínech. Podrobnosti jsou k dispozici na webu Kulturního střediska.

  • Místní knihovna bude zatím fungovat v běžných otevíracích hodinách, omezení se mohou týkat pouze větších akcí. 

  • K dalšímu omezení dochází v domech s pečovatelskou službou. Seniorům je doporučeno omezit návštěvy. Ve stravovacím zařízení (jídelně) v novém domě s pečovatelskou službou bude zaveden oddělený provoz klientů pečovatelské služby a ostatních strávníků. Setkání seniorů, tzv. Čaj o třetí, naplánovaný na 24. března, je zrušen. 
Přijatá opatření se v tuto chvíli nijak netýkají provozu Úřadu městské části Praha 16, Technických služeb Praha – Radotín včetně sběrného dvora, městských sportovišť (sportovní hala a bazén) a zdravotnického zařízení na Sídlišti. Na všech těchto místech budou pouze zavedena zvýšená hygienická opatření a dodány dezinfekční prostředky. 
Zveřejněno: 10.03.2020 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 2568 x
Vytisknout