Přejezd zůstane několik dnů bez signalizace

Od pátku 21. srpna (od 23 hodin) do pondělí 24. srpna (do 20 hodin) bude vypnuté výstražné zařízení u vlakového přejezdu Na Betonce.

Dopravní situaci v Radotíně tak krátkodobě zkomplikuje další omezení, které je součástí pokračujících prací na modernizaci železniční trati. Kromě světelné signalizace nebudou fungovat ani závory. Důvodem odstávky je aktivace provizorního zabezpečovacího zařízení, které bude v chodu po celou dobu rekonstrukce železnice. 
 
Vlaky budou centrem městské části projíždět desetikilometrovou rychlostí a na jízdu budou upozorňovat zvukovým znamením. Před přejezdem se v obou směrech objeví značky „stůj, dej přednost v jízdě a „pozor, přejezdové zabezpečovací zařízení mimo provoz“ doplněné instalovaným výstražně blikajícím světlem. 

U nechráněného železničního přejezdu budou asistovat dopravní policisté z Dopravního inspektorátu Obvodního ředitelství Policie České republiky Praha II. "Uvědomuji si, že následujících několik dní bude komplikovaných, hlavně kvůli bezpečnosti. Máme z obvodního ředitelství  Policie České republiky Praha II přislíbeno, že před přejezdem bude přítomna i policejní hlídka, která bude dohlížet nad situací. Hlavně v pondělí, kdy očekáváme největší dopravní nápor,“ uvádí Karel Hanzlík, starosta Městské části Praha 16.

Železniční přejezd Na Betonce
Železniční přejezd v ulici Na Betonce bude od pátku 21. srpna (od 23 hodin) do pondělí 24. srpna (do 20 hodin) bez signalizace i bez závor. 


Pro přesun ze severní do jižní části Radotína doporučujeme projet tunýlkem z Prvomájové do Vrážské ulice. Při cestě do centra je možné naopak na „severu“ projet kolem cementárny a pokračovat na Pražský okruh.
Zveřejněno: 19.08.2020 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 2879 x
Vytisknout