Jak je to s krytou sjezdovkou?

Do médií se vrátilo téma sjezdovky a dalších nových sportovištích na pomezí Radotína a Chuchle. V jakém stavu jsou úvahy o jejich realizaci?

„Zatím se nejedná o ničem jiném než o povaze a funkčnosti pozemků v dané lokalitě. Radotínské zastupitelstvo loni souhlasilo s tím, aby se zanedbané území, na němž se nacházejí tisíce a tisíce kubíků nelegální navážky, v budoucnu využilo pro sportovní a rekreační účely. V podobném duchu se letos v únoru vyslovil pražský výbor pro územní rozvoj. O žádném konkrétním projektu zatím ani radotínští, ani pražští zastupitelé nehlasovali,“ vysvětluje radotínský starosta Karel Hanzlík.

Sportovní areál Lahovice. Foto: Deco Group

Vedle sjezdovky areál počítá s multifunkční sportovní halou nebo běžkařským tunelem.
Vizualizace: Deco Project

Vizualizace možné sjezdovky a dalších sportovišť zpracovala projekční kancelář Deco Project. Podle ní by se do lokality mezi chuchelským závodištěm a sklady pivovaru Staropramen hodilo umístit krytou sjezdovku, sportovní multifunkční halu a další zázemí pro běžkaře, cyklokrosaře, hokejisty nebo in-line bruslaře. „Ačkoliv to z médií a sociálních sítí může působit tak, že zastupitelé hlasovali o tomto konkrétním projektu, opak je pravdou. K jakémukoliv projektu na tomto území se můžeme vyjádřit až tehdy, kdy dostaneme na stůl jeho podrobnou a zcela konkrétní podobu. To se zatím nestalo,“ vysvětluje místostarosta Radotína Miroslav Knotek.

Jakýkoliv projekt, jenž v budoucnu na území mezi závodištěm a sklady pivovaru vznikne, se bude muset vypořádat s tím, že se nachází v záplavové oblasti. Další překážkou může být ochranné pásmo drah, které odpovídá stavební uzávěře. Radotínská ani chuchelská radnice nejsou majiteli dotčených pozemků.

Zveřejněno: 17.02.2021 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 2591 x
Vytisknout