400 nových stromů pro Radotín

V pátek 18. června proběhla kontrola nově vysazovaných stromů. Práce provedla odborná firma, která získala zakázku malého rozsahu na základě poptávkového řízení. Klíčovou součástí prací je intenzívní zálivka stromů vysazených na podzim 2019 (76 stromů) a vzrostlých dřevin, které zkrášlily Radotín na jaře letošního roku (56 stromů). 

O stromy z obou zmíněných výsadeb se v letošním roce stará společnost Treemen, jež realizovala výsadby nových stromů na jaře 2021. Pro zajímavost, jeden listnáč potřebuje při zálivce jednorázově až 120 litrů vody.



Radotínská radnice bude i na podzim pokračovat v ozeleňování dalších městských pozemků. V plánu je tentokrát rekordních 100 stromů v celkem 14 lokalitách po celém katastru. „Městská část Praha 16 pokračuje v trendu nastaveném už před třemi lety. Pokud se vše podaří podle plánu, bude v místních parcích, kolem komunikací, na dětských hřištích nebo u domu s pečovatelskou službou od roku 2018 do letošního podzimu vysazeno přes 400 vzrostlých stromů,“ říká starosta Karel Hanzlík. Z nemalé části je tento projekt realizován díky finanční podpoře Hlavního města Prahy na boj s klimatickou změnou. 

„Letos na podzim se mohou občané těšit z nových stromů například na Sídlišti, kde mimo jiné přibyde pět nových sakur, kolem Výpadové ulice na několika místech již od lokality U Ondřeje naleznou své nové místo javory a platany,“ upřesňuje tajemník úřadu a garant projektu Pavel Jirásek. „Na náměstí Osvoboditelů bude u potoka vysázeno 13 moruší, pohledově výrazné stromořadí s 22 platany bude vytvořeno v ulici K Cementárně. Další výsadby budou probíhat například v parku u Koruny a v ulici Jarmily Novotné, kde příští rok vykvete dalších 8 okrasných jabloní.“ 
Zveřejněno: 21.06.2021 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 1381 x
Vytisknout