Hasiči mají novou cisternovou automobilovou stříkačku

Jednotka sboru dobrovolných hasičů Radotín obdržela novou cisternovou automobilovou stříkačku CAS 20/4000/240-S2R na podvozku 4x4 značky Scania. Vozidlo za téměř 7 milionů korun, které zakoupila Městská část Praha 16, bylo pořízeno z účelové dotace Hlavního města Prahy. 

Nový vůz jednotce předal starosta Karel Hanzlík společně s místostarostou Miroslavem Knotkem. Oba pánové se seznámili s technickými parametry a osobně si prohlédli, co všechno cisterna umí. Kromě jiného disponuje nádrží na 4 tisíce litrů vody a je určena k přepravě celého družstva, tedy šesti hasičů.

Slavnost se uskutečnila ve středu 16. června přímo v areálu moderní hasičské zbrojnice, která byla dostavena před dvěma lety. „Díky výstavbě hasičské zbrojnice a zajištění nové techniky můžeme jednoznačně konstatovat, že radotínští hasiči mají v tuto chvíli pro svoji činnost jedny z nejlepších podmínek na území hlavního města Prahy,“ sděluje starosta Hanzlík. Městská část Praha 16 za významné podpory hlavního města Prahy totiž postupně obnovuje vozový park hasičů. Díky tomu tak například letos došlo k bezúplatnému převodu staršího typu hasičského vozu Iveco Magirus (rok výroby 1998). Nově jej využívá obec Třebotov. 

Oba zástupci radotínské samosprávy hasičům svorně popřáli, aby nový vůz dodaný společností Kobit z Prahy 6 skvěle sloužil, dovezl je spolehlivě a bezpečně nejen k zásahu, ale hlavně vždy a všechny zpátky domů.

Historie dobrovolných hasičů v Radotíně sahá až do roku 1886. Spolek letos oslaví 135 let své existence. 


Zveřejněno: 22.06.2021 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 1905 x
Vytisknout