Kulturně komunitní centrum Koruna přivítalo první návštěvníky

Poslední zářijový den,po roce a půl stavebních činností, slavnostně otevřelo svou bránu nové Kulturně komunitní centrum Koruna. Speciální program plný kultury a setkávání bude pokračovat až do soboty 2. října.

Pásku nového centra přišel přestřihnout radotínský starosta Karel Hanzlík s místostarostou Miroslavem Knotkem, Ladislav Damašek, ředitel radotínské cementárny, která poskytla finanční dar na vybavení prostor centra, Petr Doležal ze zhotovitelské stavební společnosti Albet a farář Timotej Maria Pavel Vácha, který přišel požehnat tomuto velkolepému dílu.

Slavnostní otevření nového Kulturně komunitního centra Koruna, 30.9.2021

„Chtěl bych poděkovat všem, kteří se na vývoji záměru, stavbě a existenci nového centra podíleli. Nebyla to lehká cesta, jistě si pamatujete, že ve starých prostorách, které byly v naprosto dezolátním stavu, měli původní sídlo dobrovolní hasiči, kteří již mají svou novou moderní hasičárnu. Museli jsme vyřešit i náhradní prostory pro nájemce, kteří zde bydleli, zajistit nové zázemí pro skautskou organizaci  a nebo pro opravnu obuvi. To vše se podařilo a následně také skloubit několik projektů a dotací, aby zde mohlo vzniknout toto centrum, které spojuje kulturu, sociální pomoc, kavárnu, prostory pro základní uměleckou školu, ale také nové sídlo místního oddělení státní policie. Věřím, že především kulturně komunitní centrum se stane oblíbeným místem setkávání všech generací“, popřál radotínský starosta a předal slovo principálce radotínské kultury Daně Radové, která všechny přítomné pozvala na divadelní představení pro malé účastníky a výbornou kávu a zákusek pro dospělé.

Nám nezbývá, než popřát spoustu spokojených malých i velkých návštěvníků :)

Slavnostní otevření nového Kulturně komunitního centra Koruna, 30.9.2021 Slavnostní otevření nového Kulturně komunitního centra Koruna, 30.9.2021 Slavnostní otevření nového Kulturně komunitního centra Koruna, 30.9.2021 Slavnostní otevření nového Kulturně komunitního centra Koruna, 30.9.2021

Celou fotogalerii najdete ZDE a ZDE.
Zveřejněno: 01.10.2021 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 2519 x
Vytisknout