Vstup na Havelské posvícení 2021 bude zpoplatněn

Vážení příznivci Havelského posvícení, 

vzhledem ke všem opatřením a nařízením, která souvisejí s onemocněním covid-19, bude vstup na letošní posvícení zpoplatněn. Půjde o symbolické vstupné, jednodenní lístek bude stát 30 korun, dvoudenní vstupenka vyjde na 50 Kč, děti a mládež do 18 let mají vstup zdarma.

Havelské posvícení se koná ve dvou víkendových dnech 9. a 10. října. Různé řemeslné a jiné výrobky si zájemci budou moc koupit u několika desítek stánků, kulturní program bude na dvou pódiích umístěných na biotopu a u radnice. 

Organizátorem Havelského posvícení je jako každý rok naše městská část. Ta se musí řídit platnými nařízeními, a tedy i vládními opatřeními kvůli onemocnění covid-19. Mimo jiné máme povinnost kontrolovat, zda jsou návštěvníci po očkování, prodělali covid-19 nebo mají negativní antigenní nebo PCR test. Další možností je absolvovat antigenní test na místě. Teprve po splnění těchto podmínek mohou na akci vstoupit. 

Symbolickým poplatkem za vstup na akci, vybíraným od návštěvníků jsme schopni mít přehled o počtu návštěvníků na akci, případně aktuální počet účastníků regulovat. Z vybraného vstupného budeme hradit záležitosti spojené se zajištěním všech nařízení, tak aby akce vůbec mohla být uskutečněna a mohla  proběhnout v souladu s vládními opatřeními. Jedná se například o personální a technické zajištění u hlavních vstupů, kde bude probíhat kontrola bezinfekčnosti, náklady na testovací stan a jeho obsluhu (je možné se tady nechat zdarma otestovat) nebo třeba nákup náramků pro účastníky, kteří si zaplatili vstupné. 

Havelské posvícení je koncipováno nejen jako trh, pro návštěvníky máme připravený kontinuální a atraktivní kulturní program na dvou pódiích (letos mimořádně s ohledem na stávající opatření i na Biotopu Radotín), od dopoledních hodin až do večera, navíc ve dvou víkendových dnech.

Celá organizace je připravována od dubna letošního roku a stála hodně organizačního úsilí (i s ohledem na nejasnou situaci) i vynaložených prostředků, proto se snažíme udělat maximum, i když třeba ne v podobě populárních opatření, aby se posvícení mohlo konat. Se symbolickým vstupem neměla problém drtivá většina z více jak dvou tisíc návštěvníků na zářijovém Královském burčákobraní, a tak věříme, že se vstupným nebudou mít zásadní problém i potenciální návštěvníci při letošním Havelském posvícení.

Havelské posvícení se koná po roční pauze, jejíž příčiny jsou nám všem velmi dobře známé. Celá řada organizátorů ale ruší podobné akce i letos. Do budoucna s placeným vstupem na obdobné akce městské části nepočítáme. Předpokladem ale je zrušení všech opatření souvisejících s aktuální epidemickou situací. 

Děkujeme za pochopení. 

Karel Hanzlík, starosta Městské části Praha 16


Související články: 
Havelské posvícení 2021
Zveřejněno: 04.10.2021 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 2477 x
Vytisknout