Učitelky se setkaly s vedením radnice

Pětadvacet kantorek z radotínských mateřských škol dorazilo ve čtvrtek 7. října na setkání s vedením radotínské radnice.

Starosta Karel Hanzlík, jeho zástupce Miroslav Knotek a tajemník místního úřadu Pavel Jirásek nejprve poděkovali učitelkám za jejich práci během uplynulého roku a půl. Byly to totiž právě mateřinky, které během pandemie fungovaly prakticky neustále. 

Školka je příspěvkovou organizací Městské části Praha 16, je tedy financována z městského rozpočtu. Jedná se o jeden subjekt, který sdružuje všechny tři místní školičky (na náměstí Osvoboditelů, Sídlišti a v Býšovské) a jejich jídelnu. V debatním kruhu byly diskutovány otázky o budoucím fungování tohoto zařízení a dalšímu směřování. Hovořilo se o modernizaci a dovybavení školiček, výsadbě stromů na školních zahradách, úpravě zeleně i o možném využívání různých radotínských sportovišť. Zástupci zřizovatele si vyslechli podněty na možné zlepšení provozu. Bylo ale poukazováno i na problémy, které paní učitelky vnímají v rámci chodu školek.   

Aktuálně má radnice hotový projekt na rozšíření školy na náměstí Osvoboditelů 1368. Půjde o nástavbu nad školní jídelnou a nad Modřínkem, kde vzniknou další dvě třídy. Tím dojde k navýšení kapacity o dalších padesát míst tak, aby i školka byla připravena na možné zvyšování počtu radotínských obyvatel. Nyní se dokončuje žádost o stavební povolení.

Zveřejněno: 12.10.2021 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 1377 x
Vytisknout