Policie České republiky na nové adrese

Místní oddělení Policie České republiky se v pondělí 1. listopadu definitivně přesune do nového objektu v Karlické ulici 1740/6b v Praze-Radotíně. Policejní služebna se přestěhuje z nevyhovujícího zázemí ve Výpadové ulici do centra Radotína. 

Nové prostory, které budou radotínští policisté využívat, jsou součástí polyfunkčního souboru čtyř budov, kde vzniklo Kulturně komunitní centrum Koruna, Dům na půli cesty a nastěhovala se sem část základní umělecké školy. Stavba byla zahájena v lednu 2020, dokončena byla před měsícem. Celý projekt přišel zhruba na 120 milionů korun. V sousedství se nachází zbrojnice radotínských dobrovolných hasičů. 

„Přesunutím místního oddělení státní policie jsme splnili jeden z důležitých cílů v tomto volebním období, který jsme si stanovili. Služebnu dostáváme pro občany ze složitě dostupné lokality do středu Radotína, což bude mít i nepochybně vliv na zvýšení pocitu bezpečí,“ sděluje radotínský starosta Karel Hanzlík a dodává, „policisté se z objektu v záplavové lokalitě při Výpadové ulici stěhují do jedné z nejmodernějších stanic, kterými na území hlavního města Prahy Policie ČR disponuje.“

Telefonní kontakt na služebnu je nově 974 855 800, e-mail: orp2.mop.radotin.podatelna@pcr.cz. Stálá služba je zajištěna non stop. Veškerá oznámení, která se týkají bezprostředního ohrožení života nebo majetku, je třeba i nadále hlásit na linku 158. Přístup ke služebně i vjezd do areálu bude možný pouze z Karlické ulice.

Podle rozdělení pražských policejních obvodů spadá Radotín do územní působnosti Obvodního ředitelství policie Praha II. Služební obvod místního policejního oddělení zahrnuje Radotín, Zbraslav, Lipence, Lochkov a Lahovice.

Policie České republiky na nové adrese, 1.11.2021 Policie České republiky na nové adrese, 3.11.2021 Policie České republiky na nové adrese, 3.11.2021 Policie České republiky na nové adrese, 3.11.2021
Zveřejněno: 01.11.2021 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 1874 x
Vytisknout