Kým budu?

Akce je z důvodu nepříznivé epidemiologické situace odložena. Termín bude upřesněn. 

Interaktivní seminář pro žáky devátých tříd radotínské základní školy se bude konat v pátek 28. ledna od 11 do 13.30 hodin ve školní aule. Organizuje ho Místní akční plán rozvoje vzdělávání v Praze 16 ve spolupráci s projektem Kým čím být. Součástí akce bude řízená diskuze s odborníky z praxe a zaměstnavateli.

Pozvání přijali Tereza Ondroušková, hlavní manažerka Oddělení účetnictví a dani, Raiffeisenbank, a.s., Ladislav Damašek, ředitel Závodu Českomoravský cement, a.s. Radotín a Lukáš Princ, spolumajitel společnosti Ski Bike Centrum Radotín. Pořadem provede lektorka Andrea Csirke. 

Výběr střední školy je pro žáky pomyslným startem na cestě za budoucí profesní dráhou. Není snadné se zorientovat v nabídce středních škol, závalu informací a stereotypů, kterým jsou děti vystaveny. Jak se rozhodovat, jaké kompetence je dobré v průběhu budoucího studia získat, abychom obstáli ve světě práce, který se neustále mění? Cílem akce Kým budu? je poradit žákům o čem přemýšlet při výběru střední školy a poskytnout jim užitečné informace, které jim pomohou při rozhodování. 

„Zprostředkováním setkání žáků a zaměstnavatelů se snažíme o předání reálného obrazu o trhu práce a jeho trendů,“ uvádí Iva Houserová, manažerka místního akčního plánu ve vzdělávání pro Prahu 16. Z akce bude pořizován záznam, který bude následně zveřejněn. Využít jej mohou školy správního obvodu Prahy 16.

Leták k interaktivnímu semináři pro žáky 9. tříd radotínské základní školy (pdf, 142 kB)
Zveřejněno: 25.01.2022 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 1605 x
Vytisknout