Masopust rozveselil Radotín

Místy až téměř k nehnutí bylo v sobotu 19. února v Radotíně, kde se po roční pauze konal masopust. Veselice se tady letos uskutečnila popáté, úplně poprvé se odehrála ve dvoře Kulturně komunitního centra Koruna.

Masopust, voračky, fašank nebo šibřinky se původně slavily od Tří králů až do Popeleční středy, která letos připadá na 2. března. Vrcholily oslavy, pořádaly se průvody, a především se dobře jedlo a pilo. To ostatně platilo i během radotínské soboty. Návštěvníci mohli ochutnat jelítka, jitrnice, prejt a další zabijačkové laskominy, ale i koblihy a jiné sladkosti a pochutiny. 

 Masopust, 19.2.2022
Část programu radotínského masopustu se uskutečnila ve dvoře u Koruny, 19.2.2022

K masopustu patří průvod plný masek. Ten letošní vyrazil od Koruny k poště, se zastávkou v cukrárně Hanny, dále kolem Alberta a přes železniční přejezd Na Betonce. Pokračoval přes dočasně uzavřenou křižovatku u Horymírova náměstí k radnici, zastavil se v Ježdíkově a v kavárně Pelíšky. Nakonec se vydal zpátky ke Koruně. 

V čele průvodu byli herci a herečky z divadelního spolku Gaudium a neodolatelný kaprál v podání principálky Vlasty Pilařové, dobrovolní hasiči ve starých uniformách, bubeníci ze základní umělecké školy Klementa Slavického a další masky a převleky. 

Na fajnovém dvoře zahrála kapela Staropražští Pardálové, vystoupily děti z radotínské mateřinky, zahráli bubeníci, tančilo se a zpívalo až do pozdního odpoledne.



Reportáž TV Praha z masopustu, 19.2.2022

12345


Celá fotogalerie z masopustu

Masopust na Google Photos

Zveřejněno: 21.02.2022 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 2343 x
Vytisknout