Memoriál Aleše Hřebeského

Největší sportovní událostí je v Radotíně tradičně Memoriál Aleše Hřebeského. Aréna před sokolovnou přivítá 27. ročník tohoto boxlakrosového turnaje. Po loňské pauze způsobené covidem se bude letošní memoriál konat od středy 27. a poběží až do soboty 30. dubna. Do Radotína se sjede 21 týmů z Evropy a Ameriky. Turnaj si za dobu své existence vybudoval prestižní postavení mezi světovými lakrosovými akcemi a je proslavený nejen vysokou sportovní úrovní, ale hlavně jedinečnou atmosférou.

Filmy. Hlavní role: Lakros
V předvečer zahájení memoriálu se budou v radotínském kině promítat dva filmy, ve kterých hraje hlavní roli lakros. Lakros se vrací domů je film od Lukáše Neužila. Zachycuje dvě mistrovství světa v boxlakrosu v roce 2015. Jak neoficiální juniorské, tak oficiální mužské, které se obě konala poprvé v historii na indiánských územích a navíc se jich zúčastnila česká výprava. Lakrotín je zcela nový pohled Jiřího Zykmunda na zatím poslední Memoriál Aleše Hřebeského v roce 2019. Filmová premiéra se koná v úterý 26 .dubna v 17 hodin v kině (Na Výšince 875/4), reprízovat se bude večer od 19 hodin. Filmy jsou opatřeny anglickými titulky, vstupné je dobrovolné. Výtěžek ze vstupného bude použit na podporu české boxlakrosové reprezentace.
Vstupenky je možné rezervovat na webu kina: http://www.kinoradotin.cz/event/522915/videno-dvema-v-hlavni-roli-lakros

Program
V programu se najde místo i pro dětský kemp a exhibiční zápasy nejmenších lakrosistů. Vrcholem pátečního večera budou semifinálové zápasy, finále je na programu v sobotu od 20 hodin. Turnaj završí tradiční ohňostroj. 

Memoriál Aleše Hřebeského 2022

Zveřejněno: 22.04.2022 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 1262 x
Vytisknout