Odpoledne se seniory v pečovatelském domě

V domě s pečovatelskou službou se v úterý 30. srpna uskutečnil koncert pro radotínské seniorky a seniory. Po delší době se podobná akce mohla konečně odehrát ve vnitřních prostorách.

Kvůli protikoronavirovým opatřením se totiž v sociálně zdravotních zařízeních nesměly hromadné akce konat. Proto se program v předchozích měsících plánoval a pořádal venku. Vystupující hráli a zpívali před domem s pečovatelskou službou, tedy přímo pod okny bytů určených pro seniory.
➡️ Koncert do oken, Kováčovo trio (29.4.2021)
➡️ Koncert do oken, Markéta Fassati (15.7.2020)
➡️ Koncert do oken, Martin Krulich, Markéta Fassati (10.6.2020)
➡️ Koncert do oken, kapela Bartet (29.4.2020)
Známé písničky k připravenému občerstvené tentokrát zahrála kapela Rendavend. Ještě před tím, v rámci svého úvodního pozdravu, seznámil starosta Městské části Praha 16 Karel Hanzlík přítomné s aktuálními radotínskými informacemi.

Jednou z nejdůležitějších byla zpráva a představení nového provozovatele stravovacího zařízení v domě s pečovatelskou službou v ulici K Cementárně. Ten vyhrál výběrové řízení a od 1. září bude podle uzavřeného smluvního vztahu s radotínskou radnicí zajišťovat obědy pro seniory jak v domě s pečovatelskou službou, tak i v terénu, kde zajišťuje rozvoz pečovatelská služba.
➡️ Veřejná jídelna se otevře v září
Podobná setkání pořádá Městská část Praha 16 pro své starší spoluobčany několikrát ročně.



Zveřejněno: 31.08.2022 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 994 x
Vytisknout