Jan Žižka v radotínském kině

Nejočekávanější snímek roku o Janu Žižkovi, legendární postavě českých dějin, měl před pár dny svoji premiéru. Slavnostní autorské promítání se bude konat v pátek 9. září v radotínském kině. Po projekci, která začne v 17 hodin, bude následovat beseda s některými herci a dalšími členy štábu. 

Výkonným producentem filmu Petra Jákla je Radotíňák Viktor Krištof. Kromě něho přijali pozvání herci David Bowles a Guy Roberts, střihač Emil Pawinger, Michal Pekárek (zvuková postprodukce), Vladimír Pešek (pomocný architekt) a Jan Rybař (vedoucí speciálních efektů).

Povídání je naplánováno na 19:00, trvat bude přibližně hodinu, podle zájmu publika. Od 20 hodin je v harmonogramu další představení Jana Žižky.

Perličky z natáčení
Závěrečná scéna se zkoušela v areálu Říčních lázní Radotín. Viktor Krištof dubloval amerického herce Bena Fostera, který ztvárnil postavu Jana Žižky, ve scéně na koni. Jak tahle akce dopadla, na to se můžete zeptat osobně na besedě ve zdejším kině. Radotínský rodák se ale ve filmu objeví v jiné roli, jako mistr Jan Hus.

➡️ Vstupenky na představení Jan Žižka v Kině Radotín (lístky je možné buď koupit on-line nebo zarezervovat, cena je 140 Kč)

Plakát k představení Jan Žižka, 9.9.2022Termíny představení:
⚔️ Pátek 9. září od 17 hodin + beseda
⚔️ Pátek 9. září od 20 hodin
⚔️ Sobota 10. září od 20 hodin
⚔️ Pátek 16. září od 20 hodin 
⚔️ Sobota 17. září od 20 hodin
⚔️ Čtvrtek 29. září od 17 hodin 



Historický film Petra Jákla byl natočen ve spolupráci s americkou produkcí. Vypráví o počátcích husitského vojevůdce Jana Žižky na pozadí bouřlivých událostí roku 1402. V hlavních rolích se představí Ben Foster, oscarový herec Michael Caine, Til Schweiger, Sophie Lowe, Karel Roden, Ondřej Vetchý, Jan Budař nebo Marek Vašut.


Zveřejněno: 09.09.2022 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 1243 x
Vytisknout