245 bude vyjíždět o tři minuty později

Od pondělí 31. října bude posunutý čas odjezdu linky 245. Od radotínského nádraží na Lahovskou vyjede o tři minuty později než podle současného jízdního řádu. 

Nynější odjezdy linky 245 od nádraží jsou od 11 hodin až do večera v **.19, v odpolední špičce pracovních dnů i **.49. Spoje tedy navazují na vlaky s příjezdem z centra v **.09 a **.39. Od posledního říjnového dne budou spoje vyjíždět ve **.22 a 52. 

Městská část Praha 16 požádala o úpravu pražský ROPID. Důvodem byly stížnosti cestujících, kteří autobus na Lahovskou při přestupu z vlaku nestíhali. Bez provozních komplikací je podle ROPIDu možné spoje posunout právě o tři minuty, což by mělo pomoct ve více než devadesáti procentech přestupů. 

Linka 245 navazuje ve stanici Nádraží Radotín "B" na vlak. Pěšky je pak nutné se přesunout od vlaku až k zastávce. Přestože na webu odhaduje PID přesun na 4 minuty, kvůli probíhající rekonstrukci trati a železniční stanice přestupy nefungují tak, jak by měly. Vlaky jsou často zpožděné a doba nutná k přechodu z vlakového nástupiště na autobus se znatelně prodlužuje. 

Ing. Petr Šiška
radní pro dopravu
Zveřejněno: 19.10.2022 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 1099 x
Vytisknout