Na lyžák se starostou vyrazilo 36 dětí

Už pošestadvacáté zorganizoval radotínský starosta Karel Hanzlík lyžařský kurz pro radotínské děti. Konal se jako obvykle během jarních prázdnin v osvědčeném ski areálu Plešivec u Abertam v Krušných horách. 

Necelé čtyři desítky účastníků výcviku si vyzkoušely lyžování v pestré směsici počasí. „Jeden den jsme na sjezdovce zažili mlhu, pak jsme se dočkali deště i sněhové chumelenice. A závěrečné dny byly nakonec ve znamení sluncem zalité oblohy,“ říká starosta. Poděkování podle něj patří nejen instruktorskému týmu, který pod jeho vedením vytvořili Dáša Fleischnerová, Tomáš Knotek, Jan Fleischner a David Hanzlík.

Lyžařský výcvik, 12. - 18.3.2023

„Skiareál Plešivec měl i přes blížící se jaro, horší sněhové i povětrnostní podmínky kvalitně připravené sjezdové tratě, díky čemuž lyžařský výcvik proběhl zcela hladce,“ uvádí starosta. Během závěrečného dne se tak mohl uskutečnit i závod v obřím slalomu, kde malí lyžaři zúročili, co nového se během uplynulého týdne naučili. „Vedle zaměstnanců areálu patří dík i dětským účastníkům zájezdu za příkladný přistup k výcviku a celému programu,“ chválí Karel Hanzlík.

Celá skupina využívala jako obvykle ubytování v chatě Lesanka v Mariánské nad Jáchymovem. Odpoledne na mladé účastníky kurzu čekaly vědomostní kvízy spojené s místní geografií či historií Jáchymova a okolí, orientační závod nebo jiné soutěže, pro které organizátoři sestavili v úvodu zájezdu jednotlivá družstva. Večery pak patřily společenským hrám. „Všichni účastníci se ve zdraví a s mnoha zážitky vrátili v sobotu 18. března před budovu prvního stupně radotínské základní školy, odkud o týden dříve vyráželi do Krušných hor. Tak zase příští rok!“ uzavírá starosta.

Zveřejněno: 27.03.2023 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 794 x
Vytisknout