Adventní koncerty

V Radotíně se během adventu koná několik akcí, jejichž organizátorem je Městská část Praha 16. Jde zejména o sérii tří koncertů s radotínskými hudebními osobnostmi. Akce se konají v nové aule základní školy, v kulturním středisku a v římsko-katolickém kostele sv. Petra a Pavla.

První adventní koncert se uskuteční 2. prosince od 17 hodin ve zcela nových prostorách školní auly, kterou si pro svůj letošní koncert vybrala sopranistka Markéta Fassati (všichni radotínští Markétu jistě znají pod dívčím jménem Mátlová). Do pořadu si pozvala Markétu Stivínovou (flétna) a Jana Kalfuse (cembalo a klavír).

Společně se starostou Městské části Praha 16 Karlem Hanzlíkem slavnostně zahájí provoz nové auly. Během večera proběhne křest Markétina nového cédéčka Alchymist. V něm posluchači najdou výběr skladeb barokního mistra Antonia Vivaldiho s hudebním doprovodem Vivaldi Orchestra Praga. CD je autorkou prezentováno jako alchymistický hudební elixír, který nás přenese do kouzelných Benátek v době karnevalu. Bližší info najdete na webu: www.marketafassati.com.

Markéta Fassati. Foto: archiv Markéty Fassati
Markéta Fassati. Foto: archiv Markéty Fassati

O druhé adventní neděli 9. prosince od 17 hodin se koná další radotínský předvánoční koncert. V Kulturním středisku „U Koruny“ vystoupí kytarista Štěpán Rak. Info o umělci na http://stepanrak.cz.


Štěpán Rak. Foto: archiv Štěpána RakaŠtěpán Rak. Foto: archiv Štěpána Raka

Posledním předvánočním koncertem je Rybova Česká mše vánoční v podání smíšeného sboru SUDOP a orchestru učitelů ZUŠ Klementa Slavického. Koná se 16. prosince v kostele sv. Petra a Pavla a začne v 15 hodin. Na náměstí před kostelem bude probíhat od 13 do 18.30 hodin vánoční trh.

Pražská mobilní zvonohra Petra R. Manouška rozezní 57 zvonů na náměstí Sv. Petra a Pavla 26. prosince od 16 hodin. Klasický vánoční repertoár i populární melodie upravené pro zvony a zvonky zahraje carillonér Radek Rejšek. Po koncertu bude následovat slavnostní ohňostroj. Začne okolo půl šesté, tudíž ho mají šanci vidět i děti. Svíčky s sebou.

Vstupné na všechny koncerty je dobrovolné. Příspěvky budou použity na sociální programy a projekty Městské části Praha 16 a pro účely Římskokatolické farnosti a Českobratrské církve evangelické v Praze-Radotíně.

Plakáty: 
Radotínské adventní koncerty 2018 (jpg, 475 kB) 
První adventní koncert - Markéta Fassati (jpg, 445 kB) 
Zveřejněno: 23.11.2018 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 4591 x
Vytisknout