Adventní koncerty

V Radotíně se během adventu koná několik akcí, jejichž organizátorem je Městská část Praha 16. Jde zejména o sérii tří nedělních klasických koncertů vážné hudby, které se konají za přispění společnosti Českomoravský cement a ve spolupráci s Římskokatolickou farností Praha-Radotín a Farního sboru Českobratrské církve evangelické v Radotíně.

Termíny koncertů: 
  • 1. prosince od 17 hodin
    Markéta Fassati - kostel Farního sboru Českobratrské církve evangelické 

  • 8. prosince od 17 hodin 
    Zemlinského kvarteto - Kulturní středisko "U Koruny" 

  • 15. prosince od 15 hodin
    Smíšený pěvecký sbor SUDOP a Orchestr učitelů ZUŠ Klementa Slavického - kostel sv. Petra a Pavla 

První adventní koncert se uskuteční 1. prosince od 17 hodin v kostele Farního sboru Českobratrské církve evangelické. Vystoupí sopranistka Markéta Fassati. Do pořadu si pozvala klavíristu Stanislava Gallina a posluchačům přiblíží nejkrásnější adventní skladby napříč českou i světovou hudbou.

Info na www.marketafassati.com

Markéta Fassati
Foto: Alice Hrubá
Markéta Fassati
Foto: Alice Hrubá

O druhé adventní neděli 8. prosince od 17 hodin se koná další radotínský předvánoční koncert. V Kulturním středisku „U Koruny“ vystoupí Zemlinského kvarteto v tomto složení: František Souček (housle), Petr Střížek (housle), Petr Holman (viola) a Vladimír Fortin (violoncello). V programu zazní skladby Josefa Suka, Josepha Haydna nebo Ludwiga van Beethovena. 

Info na www.zemlinskyquartet.cz

Zemlinského kvarteto. Foto: Ilona SochorováZemlinského kvarteto
Foto: Ilona Sochorová

Posledním předvánočním koncertem je Rybova Česká mše vánoční v podání smíšeného sboru SUDOP a Orchestru učitelů Základní umělecké školy Klementa Slavického. Koná se 15. prosince v kostele sv. Petra a Pavla a začne v 15 hodin. Na náměstí před kostelem bude probíhat od 13 do 18.30 hodin adventní trh.

Orchestr učitelů ZUŠ Klementa Slavického a SUDOP
Smíšený pěvecký sbor SUDOP Praha a Orchestr učitelů Základní umělecké školy Klementa Slavického v kostele sv. Petra a Pavla


Vstupné na všechny koncerty je dobrovolné. Příspěvky budou použity na sociální programy a projekty Městské části Praha 16 a pro účely Římskokatolické farnosti a Českobratrské církve evangelické v Praze-Radotíně.


Plakáty
Radotínské adventní koncerty 2019 (pdf, 3,2 MB) 
První adventní koncert - Markéta Fassati (pdf, 1,1 MB) 
Druhý adventní koncert - Zemlinského kvarteto (pdf, 1,2 MB) 
Třetí adventní koncert - SUDOP - Česká mše vánoční (pdf, 2 MB)
Zveřejněno: 22.11.2019 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 3305 x
Vytisknout