Bezpečné jaro

V sobotu 13. dubna od 13.30 do 17 hodin se v areálu dětského dopravního hřiště v radotínské základní škole a na biotopu uskuteční zábavné odpoledne pro děti s dopravně bezpečnostní tématikou. 

Odpoledne má vtipnou, hravou a hlavně nenásilnou formou připomenout malým a mladým účastníkům silničního provozu základní bezpečnostní pravidla.

Jízda zručnosti na loňském ročníku akce Bezpečné jaro
Součástí letošního ročníku Bezpečného jara bude oblíbená jízda zručnosti

Vybavte své ratolesti koly, odrážedly, koloběžkami či jinými vozítky a přijďte si zahrát a pobavit se. Připravena budou stanoviště s různými úkoly, testy dopravní výchovy, zdatnosti, jízdy zručnosti, dopravní hřiště s těžkými a lehkými křižovatkami, semafory a jinými dopravními nástrahami. K dispozici bude půjčovna kol a stánek s malým občerstvením. 

Po roční přestávce přijede do Radotína sympatický tým Asociace dobrovolných záchranářů ČR a přiveze s sebou speciální autobus a didaktický stan první pomoci. Děti si vyzkouší oživování na resuscitačním simulátoru. Pokud uspějí :-), obdrží razítko a kartičku mladého záchranáře.

V areálu biotopu proběhne komentovaná ukázka záchrany tonoucího se člověka v režii Hasičského záchranného sboru hlavního města Prahy.

Letošní novinkou bude účast místních dobrovolných hasičů, kteří dětem také připraví nějaké ty úkoly. Nebudou chybět ani oblíbení strážníci na koních z Jízdního oddílu Městské policie či Klauni z Balónkova s "dopravní" pohádkou.

Na závěr je připravena velká dětská tombola, kde se budou losovat odevzdané účastnické kartičky s razítky ze všech stanovišť. 

Akci pořádá Městská část Praha 16 a Krajské ředitelství policie hlavního města Prahy, ve spolupráci s Asociací dobrovolných záchranářů ČR, Sborem dobrovolných hasičů Radotín, Městskou policií hlavního města Prahy, Hasičským záchranným sborem hlavního města Prahy, ZŠ Praha – Radotín, Radotínskou o.p.s., a Ski a Bike Centrem Radotín.

Vstup na akci je zdarma.

Bezpečné jaro 2018
S policisty si dopravní situaci ujasníte, rozeberete a pak už nezbývá, než dodržet všechny předpisy

Součástí programu bude:

  • jízda na kole po dopravním hřišti řízeném semafory, se značkami, s přejezdem, a kruhovým objezdem pod vedením policistů a strážníků,
  • jízda zručnosti na kole,
  • dopravní výchova a zásady bezpečného chování v silničním provozu,
  • test fyzické zdatnosti na speciální dráze s různými překážkami,
  • poskytování první pomoci s ukázkami vybavení záchranářů,
  • ukázka záchrany tonoucího v areálu Biotopu,
  • Klauni z Balónkova s pohádkou,
  • bohatá dětská tombola - slosování účastnických kartiček,
  • půjčovna jízdních kol,
  • stánek s občerstvením.





Plakát k akci "Bezpečné jaro 2019" (pdf, 330 kB)


Událost na facebooku
Zveřejněno: 11.04.2019 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 2972 x
Vytisknout