Memoriál Aleše Hřebeského

Největší sportovní událostí je v Radotíně tradičně Memoriál Aleše Hřebeského. Aréna před sokolovnou přivítá už 26. ročník tohoto boxlakrosového turnaje. Koná se od středy 24. do soboty 27. dubna. I letos se do Radotína sjedou týmy z celého světa, aby se utkaly na turnaji, který má v zahraničí vynikající renomé. 

O prestižní trofej bude stejně jako v minulém roce bojovat 24 mužstev. Obhájcem loňského titulu je tým Tel Aviv Lacrosse s řadou hráčů izraelské reprezentace a silným zázemím v USA. Vrátí se i kanadské týmy Nova Scotia Privateers a Alberta Warriors. Po roční pauze přijedou zápolit do arény před radotínskou sokolovnou Pioneers z Britské Kolumbie, vítězové z roku 2015, kteří nahradí ontarijské Green Gaels. Novým a exotickým týmem bude výběr Hongkongu. Jeho úroveň je hádankou, field-lakrosová reprezentace této země však hraje na solidní úrovni. Dalšími nováčky budou GSI Grizzlies z Norska a tým Moon Bears složený z amerických a kanadských hráčů. A vracejí se téměř všichni tradiční účastníci z USA, Irska, Anglie, Skotska, Švédska, Finska, Německa, Rakouska, Slovenska, Turecka a Švýcarska. O titul budou usilovat i domácí Custodes, kteří vloni skončili třetí, a také mladí LCC Wolves. Ti si brousí zuby na vylepšení svého 18. místa z roku 2018. Uspět budou chtít i zbývající dva české týmy – SK Lacrosse Jižní Město a TJ Malešice. 

Turnaj začíná ve středu 24. dubna dopoledne a poběží až do sobotního večera. V programu se najde místo i pro dětský kemp a exhibiční zápasy nejmenších lakrosistů. Část zápasů turnaje se odehraje na černošickém stadionu. Vrcholem pátečního večera budou semifinálové zápasy, finále je na programu v sobotu od 20 hodin.

Turnaj završí tradiční ohňostroj. Memoriál si za dobu své existence vybudoval prestižní postavení mezi světovými lakrosovými akcemi a je proslavený nejen vysokou sportovní úrovní, ale hlavně jedinečnou atmosférou. Program a další informace o turnaji přinášejí webové stránky https://www.ahmemorial.cz.

Všech 68 zápasů 26. ročníku turnaje můžete sledovat prostřednictvím YouTube kanálu LCC Radotín.


Memoriál Aleše Hřebeského v boxlakrosu 2019

Zveřejněno: 24.04.2019 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 1040 x
Vytisknout