Městská policie předávala ocenění

Slavnostní akt, při kterém Městská policie hlavního města Prahy ocenila dlouhodobou nadstandardní spolupráci i pracovní nasazení, se odehrál v úterý 26. března na pražské Zbraslavi. 

Medaili Obvodního ředitelství městské policie Praha 5 "Za zásluhy III. stupně" obdržel radotínský starosta Karel Hanzlík za dlouhodobou a efektivní spolupráci, řešení krizových situací a mimořádných událostí dotýkajících se radotínských občanů. Při předávání byl zmíněn především lidský přístup při řešení mimořádných událostí doprovázejících protipovodňová opatření v roce 2013, který byl vzorem pro všechny ostatní. Oceněna byla osobní angažovanost při řešení dislokace okrskové služebny městské policie v Radotíně a osobní přístup ke strážníkům obvodního ředitelství, který se vyznačuje pochopením a vstřícností.

Druhou medaili obdržel František Drož, bývalý profesionální hasič a dnes dlouholetý velitel Jednotky sboru dobrovolných hasičů v Radotíně a David Janda, zkušený velitel detašovaného pracoviště Městské policie hl. m. Prahy v Radotíně. 

„Oceněný přístup k řešení krizových scénářů a bezpečnostních rizik považujeme za samozřejmost a tímto způsobem budeme fungovat i dál. Všichni si uvědomujeme, že bez součinnosti a spolupráce samosprávy a pořádkových složek to prostě nejde. Náš cíl je totiž společný,“
 poděkoval starosta Karel Hanzlík. 

Městská policie předávala ocenění. Medaili Za zásluhy III. stupně obdržel radotínský starosta Karel Hanzlík

Městská policie předávala ocenění. Medaili Za zásluhy III. stupně obdržel radotínský starosta Karel Hanzlík (uprostřed), velitel Jednotky sboru dobrovolných hasičů v Radotíně František Drož (vpravo) a David Janda, velitel detašovaného pracoviště Městské policie hl. m. Prahy v Radotíně.


Ocenění dále obdržely dvě ženy, strážnice Eva Petráková, která pracuje u pražské městské policie 25 let a Libuše Krejčová, vedoucí Odboru správních věcí Úřadu městské části Praha – Zbraslav, která je současně tajemnicí zbraslavské přestupkové komise a úzce spolupracuje se strážníky Městské policie hl. m. Prahy. 

Medaile za zásluhy byla letos udělena podruhé. Před rokem byli v Radotíně oceněni Stanislav Fresl, tehdejší starosta Městské části Praha – Velká Chuchle, npor. Jiří Svoboda, velitel místního oddělení Policie České republiky v Radotíně, Oldřich Kinduch, velitel Hasičské stanice číslo 8, která se nachází v Radotíně a strážníci Městské policie hl. m. Prahy Bohumír Bielik a Antonín Hruška. 


Zveřejněno: 28.03.2019 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 3633 x
Vytisknout