Memoriál Aleše Hřebeského

Celkem 24 týmů reprezentujících 15 zemí bude bojovat o vítězství v pětadvacátém ročníku největšího boxlakrosového turnaje v Evropě, který se koná v Radotíně od středy 25. dubna do soboty 28. dubna 2018.

Navýšení počtu týmů si vyžádalo úpravu hracího systému a rozšíření turnaje o jeden hrací den (pátek) do arény v Černošicích. Do Radotína se vrátí naprostá většina loňských účastníků. Chybět bude tentokrát tým z Britské Kolumbie, ale nahradí ho americký výběr Jagged Mountain z Colorada. Příležitost předvést se domácímu publiku dostanou mladíci z LCC Wolves, po několika letech se do turnaje zapojí také tým Old Dogs Plzeň. Seznam týmů doplní mezinárodní výběr hrající pod názvem Non-Olympic Athletes from Everywhere sestavený Brianem Witmerem a Scottem Neissem.

Týmy budou rozděleny do osmi základních skupin ve dvou výkonnostních kategoriích. Vítězové elitních skupin Gold A–D mají zajištěn přímý postup do čtvrtfinále. Druhé týmy ze skupin Gold A–D se střetnou s vítězi dolních skupin Silver A–D v prolínacích zápasech o zbylá místa ve čtvrtfinále. Třetí ze skupin Gold A–D se utkají v prolínacích zápasech s druhými týmy ze skupin Silver A–D o postup do play-off o celkové 9. – 16. místo. Třetí týmy ze skupin Silver A–D pokračují přímo do pavouka o 17. – 24. místo. Od nového hracího systému si pořadatelé slibují více atraktivních vyrovnaných zápasů už od základních skupin.

Více informací na webu: https://www.ahmemorial.cz


Pozvánka na lakrosový Memoriál Aleše Hřebeského


Zveřejněno: 26.03.2018 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 3603 x
Vytisknout