Lyžařský výcvik se starostou měl rekordní počet účastníků

V pořadí už sedmadvacátý lyžařský výcvik zorganizoval během jarních prázdnin pro radotínské děti a mládež starosta Karel Hanzlík se svým zkušeným instruktorským týmem. Zúčastnilo se ho rekordních 42 lyžařů ve věku od šesti do šestnácti let. 

„Kvůli velkému zájmu jsme museli upravit zamluvenou kapacitu v chatě Lesanka v Mariánské nad Jáchymovem, abychom vyšli vstříc co největšímu počtu přihlášených dětí. Rekordní účast na našem tradičním lyžařském kurzu bohužel doprovodilo špatné počasí, jaké v historii této pravidelné akce nepamatuji,“ říká Karel Hanzlík.



Účastníci kurzu přesto nepřišli o lyžování v osvědčeném ski areálu Plešivec u Abertam v Krušných horách, jehož provozovatel i přes nepřízeň počasí zajistil sjízdnost na všech sjezdovkách až do konce týdne. Jen ve středu kvůli hustému dešti a větru lyže zůstaly v lyžárně. Čas vyplnily hry a další zábava v chatě Lesanka. 

Instruktorský tým spolu se starostou vytvořili Dáša Fleischnerová, Jakub Mareš, Viktor Krištof, Jan Fleischner a David Hanzlík. Na závěr výcviku se konal závod v obřím slalomu, kde lyžaři předvedli, co se během týdenního kurzu naučili. 
Zveřejněno: 15.02.2024 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 830 x
Vytisknout