Ulicemi U Vápenky a Štěrková se bude jezdit jednosměrně

20. února se změní dopravní režim v ulicích U Vápenky, Štěrková a Býšovská. V prvních dvou případech si budou řidiči muset zvyknout na jednosměrný provoz. Důvodem je zvýšení bezpečnosti silničního provozu. 

Takzvaná Zóna 30 v oblasti mezi Prvomájovou a Strážovskou začala platit v listopadu roku 2022. Maximální rychlost se v celé zóně omezila na 30 kilometrů v hodině a řidiči se musí řídit pravidlem pravé ruky. Po vyhodnocení podnětů a zkušeností z ostrého provozu, které přišly nejen od místních obyvatel, bylo třeba upravit okolí křižovatek a napravit některé další záležitosti.

ℹ️ Situace dopravního značení - Býšovská, Štěrková, U Vápenky

➡ U Vápenky směrem k Ametystové nově jednosměrně
Nejproblémovější je křižovatka na výjezdu z ulice U Vápenky. V současné době je možný obousměrný provoz, od 20. února se řidiči dostanou pouze v jednom směru, z Prvomájové ulicí U Vápenky nahoru do Ametystové.

➡ Býšovská: Od Prvomájové po Čedičovou bude platit zákaz parkování
Druhé kolizní místo je na křížení Býšovské s Prvomájovou. V tomto případě bude platit zákaz parkování v Býšovské ulici v úseku mezi Čedičovou a Prvomájovou. Řidiči tak nově nezaparkují ani na jedné straně vozovky. Nově instalovaná značka tak zdůrazní už dnes platný zákaz parkování. Důvodem je nedostatečná šířka vozovky a posílení bezpečného průjezdu vozidel. 

➡ Štěrková: Od Strážovské až po ulici U Sanatoria jednosměrně
Ve Štěrkové ulici v současné době platí zákaz vjezdu s dodatkovou tabulkou, která umožňuje vjet vozidlům dopravní obsluhy. Nově bude Štěrková v úseku od Strážovské jednosměrná, a to směrem dolů okolo restaurace Pivní Sanatorium. 

Související: 
ℹ️ Stanovení místní úpravy provozu na pozemní komunikaci U Vápenky, Štěrková, Býšovská na úřední desce silničního správního úřadu
ℹ️ Mezi Prvomájovou a Strážovskou vzniká Zóna 30. Platit bude přednost zprava!
Zveřejněno: 16.02.2024 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 735 x
Vytisknout