Hasiči odstranili nebezpečné stromy na naučné stezce

Naučná stezka Radotín je připravena na další turistickou sezónu. V uplynulých týdnech se totiž uskutečnila její kontrola, na níž spolupracovali místní technické služby a profesionální hasiči z Radotína. Ti si tak v rámci výcviku vyzkoušeli práci s motorovou pilou a odstranili nebezpečné a větrem vyvrácené stromy, které ohrožovaly bezpečnost turistů. 

➡️ O naučné stezce
Naučná stezka Radotín zavede turisty do nejhezčích míst v nejbližším okolí, včetně nejvýchodnější části Chráněné krajinné oblasti Český kras a západní části Přírodního parku Radotínsko-Chuchelský háj.

11 kilometrů dlouhá trasa vede v těsné blízkosti maloplošných chráněných území Klapice,  Černé rokle, Orthocerový lůmek, Radotínské skály a Slavičí údolí. Její součástí jsou i dvě ostřejší stoupání, na Klapici a pod Lochkovským mostem. Celkové převýšení je 330 metrů. 

Na stezce je celkem 18 informačních tabulí o dávné historii tohoto území, o Radotínu, jeho rozvoji, o zajímavých přírodních lokalitách, ale také o současnosti a plánované budoucnosti. Stezka je ideální pro celodenní rodinný výlet, proto na ní najdete i dva turistické přístřešky s posezením. Vstup s kočárkem ovšem výrazně nedoporučujeme. 

Naučnou stezku Radotín připravila Městská část Praha 16 v roce 2022. Na přípravě informačních tabulí zastávek 6, 7, 14 a 15 se podíleli odborní pracovníci Správy CHKO Český kras a Magistrátu hlavního města Prahy. 

➡️ Leták k Naučné stezce Radotín (pdf)
➡️ Kompletní informace včetně materiálů k jednotlivým zastávkám Naučné stezky Radotín

Brožura, Naučná stezka Radotín

Brožura, Naučná stezka Radotín


Zveřejněno: 24.04.2024 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 213 x
Vytisknout