Radotínské burčákobraní

Radotínská radnice pořádá Burčákobraní ve spolupráci s místním Archivem českých vín dlouhých třináct let. Zkušenosti ukazují, že mladé perlivé víno, dobré jídlo, hudba, zpěv a příjemná společnost prostě neodmyslitelně patří sobě.

Chuťové pohárky návštěvníků v sobotu 10. září vyzkoušely burčáky od devíti především jihomoravských vinařů. Vítězem účastnické ankety o nejlepší burčák se stalo vinařství Dwořáček Valtice, stříbrnou příčku obsadila Výzkumná stanice vinařská z nedalekého Karlštejna a bronz patřil vinařství BM Tvrdonice. 

➡️ Fotky z Burčákobraní na facebooku


Reportáž TV Praha z Radotínského Burčákobraní, 10.9.2022

Návštěvníci slavnosti, kteří odevzdali hlasovací lístek, mohli vyhrát příjemné ceny. Vína, burčáky, ale i domácí vinotéku na dvacet lahví věnovala Městská část Praha 16 a přítomní vinaři. Na jevišti proběhlo hlasování a ceny osobně předali starosta Karel Hanzlík se svým zástupcem Miroslavem Knotkem. Tu nejhodnotnější výhru si pak odvezl účastník se svojí partnerkou, kteří přijeli až ze Zlínského kraje, konkrétně z obce Štítná nad Vláří. Do Radotína přijeli na návštěvu za příbuznými a akci si nenechali ujít. 

➡️ Fotky z Burčákobraní na facebooku

Odpoledne zpříjemnila cimbálová kapela Roberta Kováče, Swing Melody Sextet, Steve „Big Man“ Clayton band. Nezapomnělo se ani na nejmenší, pro ně byla v divadelním stanu připravena pohádka Petrpaslíkova divadla. Zlatým hřebem večera byl Roman Ondráček a jeho Rakeťáci s várkou diskotékových hitů pokondrovsky přetextovaných. Neuvěřitelná energie sršela ze zpěvačky Jitky Zelenkové, která pódium naprosto ovládla. Závěrečnou pomyslnou tečku za letošním Burčákobraním udělala ohňová show. 

Akce se uskutečnila za finanční podpory společností Český archív vín, Quick Office, Veolia Energie Praha, Albet, Eurovia CS, Linkcity Czech Republic, Kolektory Praha, Tran-sig-ma, Doma-je-doma a Noviny Prahy 16.



Související články: 
➡️ Radotínské burčákobraní
Zveřejněno: 12.09.2022 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 1256 x
Vytisknout