Primátor Bohuslav Svoboda navštívil Radotín a ocenil systematickou práci radnice

Úterní mrazivé odpoledne bylo v Radotíně ve znamení návštěvy pražského primátora Bohuslava Svobody. Nejdříve si od vedení radotínské radnice vyslechl aktuální stav příprav projektu Centrum Radotín a poté se vydal na procházku městskou částí. Primátora doprovodili starosta Karel Hanzlík, místostarosta Miroslav Knotek a tajemník úřadu Pavel Jirásek.

Na projektu Centra Radotín ocenil primátor jeho systematickou přípravu, která zahrnuje už otevřenou novou křižovatku, lávku nad frekventovanou vozovkou, napojení na nové nádraží i rozšířenou kapacitu základní školy a mateřské školky.



Bohuslav Svoboda si nejdříve prohlédnul lávku přes Berounku a jelikož koupací biotop už v minulosti navštívil, mířily jeho další kroky ke Kulturně-komunitnímu centru Koruna. Starosta Karel Hanzlík představil primátorovi unikátní propojení čtyř investic, které daly vzniknout rozšířené Koruně, novým prostorám ZUŠ, Domu na půli cesty a služebně Policie ČR.

Právě zázemí pro policisty, které patří k nejlepším nejen v Praze, ale snese i celorepublikové srovnání, primátorovi Svobodovi ukázal vedoucí místního oddělení František Bureš. Po letmé prohlídce budovy dobrovolných hasičů pokračoval primátor v doprovodu radotínského starosty směrem k novému nádraží. Cestou uviděl lokalitu, kde vyroste Centrum Radotín.

Následná zevrubná prohlídka nádraží zahrnula podchody, nástupiště, novou výpravní budovu, ale také historickou nádražní stavbu, do které radotínská radnice spolu s hlavním městem plánuje přestěhovat služebnu městské policie. Návštěvu Radotína zakončil u nové nádražní úschovny kol, jejíž fungování Bohuslavu Svobodovi odprezentovali zástupci výrobní firmy tohoto zařízení.

„Návštěva primátora byla pro nás velkou událostí. Spolupráce mezi hlavním městem a městskými částmi je velmi důležitá, což se ukazuje na příkladu společného postupu při přemístění služebny městské policie do historické nádražní budovy,“ říká starosta Karel Hanzlík.

Primátor hlavního města Prahy Bohuslav Svoboda přijíždí do městských částí pravidelně. Měsíčně vykoná dvě až tři takové návštěvy.

Zveřejněno: 09.01.2024 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 1043 x
Vytisknout