Radotín Sportfest, 17. - 18.6.2023

O víkendu 17. a 18. června 2023 se uskuteční první ročník akce Radotín Sportfest. Zájemci si vyzkoušejí více než dvě desítky sportovních odvětví – od atletiky, přes lakros až po souboj na dračí lodi. Nebude chybět ani společný běh s olympioničkou Marcelou Joglovou. Akci pořádá Radotínská o. p. s., která se stará o provoz sportovní haly, krytého bazénu i koupacího biotopu. Jejím zřizovatelem je Městská část Praha 16.

Infostánek k akci Radotín Sportfest vyroste kousek od vstupu na koupací biotop. Tam se zájemci dozví podrobnosti o aktuálním programu na jednotlivých sportovištích. Valná většina sportovišť se nachází právě v blízkosti biotopu, kde vyroste pódium, na kterém se odehraje v sobotu i v neděli slavnostní vyhlášení výsledků jednotlivých disciplín. Kulturní program zajistí koncerty zpěváka Marcella s kapelou (v sobotu) a Story Time (v neděli).

Seznam sportů, program na sportovištích a kompletní informace na webu: https://www.radotinsportovni.cz

➡️ Podpora od známých sportovních osobností
Radotín Sportfest podpořily známé osobnosti ze světa sportu: fotbalista Jan Koller, atletka Marcela Joglová, beachvolejbalistka Markéta Nausch Sluková, biatlonista Ondřej Moravec, volejbalista Marek Pakosta, tenista Martin Fassati, triatlonista Pavel Wohl a basketbalista Jiří Zídek.


➡️ Jaké sporty si vyzkoušíte
Přímo na biotopu se odehraje závod v aquatlonu a biatlonu, své zázemí zde připraví také gymnasté, od biotopu odstartují mladí cyklisté a na jeho hladině poměří síly závodníci na dračí lodi. V krytém bazénu se uskuteční plavecké závody, v sousední beach aréně se bude hrát plážový volejbal i fotbal. Jen o kousek dál stojí sportovní hala, kde se odehraje badmintonový, basketbalový a lezecký program. 

Jednotlivé sporty nabídnou závody nebo turnaje pro veřejnost, ukázkové tréninky, workshopy, na softbalovém hřišti si zájemci vyzkoušejí své schopnosti s pálkou, lakrosisté odehrají mimo jiné exhibiční utkání v šestkové variantě tohoto sportu, která se představí v roce 2028 na olympijských hrách v Los Angeles. Radotínští lakrosisté tvoří jádro národních týmů a věří, že se někteří z nich za pět let na olympiádě představí. 

➡️ Sport v Radotíně
Městská část Praha 16 je už svým propojením se sportem proslulá. Žije zde okolo devíti tisíc obyvatel, pravidelně dochází na tréninky více než tisíc registrovaných sportovců z řad dětí a mládeže, celkový počet registrovaných sportovců se pohybuje okolo dvou tisíc. Radotínské sportovní oddíly se věnují fotbalu, atletice, lakrosu, badmintonu, basketbalu, volejbalu, softbalu, lezení, gymnastice, tenisu a dalším odvětvím. Aktivní je zde také Sokol. Radotín se může pochlubit moderním sportovním zázemím, nechybí ani krytý plavecký bazén, právě probíhá celková modernizace atletického a fotbalového stadionu. Lakrosisté v Radotíně pořádají pravidelně na konci dubna jeden z největších mezinárodních turnajů v boxlakrosu na světě – Memoriál Aleše Hřebeského.

Sportfest Radotín, 17. - 18.6.2023

Zveřejněno: 31.05.2023 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 1179 x
Vytisknout