Proběhla první internetová dražba

Radotínská radnice použila nový způsob prodeje již nepotřebného majetku. Ojetý požární automobil s žebříkem z roku 1986 vydražila v internetové aukci za 128 tisíc korun. 
 
Vozidlo s podvozkem značky IFA W 50 L a žebříkem DL 30 původem z NDR využívala radotínská jednotka dobrovolných hasičů k zásahu ve vyšších budovách i pro dopravu hasiva. Městská část automobil získala bezúplatně od pražských profesionálních hasičů v roce 2011. Už jako nepotřebný ho letos zdarma nabídla ostatním pražským sborům, ale o vozidlo zájem nebyl. Inzerovala tedy přes internetové portály za 45 tisíc Kč.

„Překvapil nás nečekaný zájem, potenciální kupci dokonce navrhovali vyšší cenu. Jako hospodáři, kteří se o svůj majetek řádně starají, jsme se rozhodli uskutečnit prodej vozidla prostřednictvím internetové dražby,“ uvádí radní Petr Šiška. 

Hasičské vozidlo z roku 1986, které Městská část Praha 16 vydražila v internetové aukci za 128 tisíc korun.
Hasičské vozidlo z roku 1986, které Městská část Praha 16 vydražila v internetové aukci za 128 tisíc korun. 

Elektronická aukce proběhla 7. září, pravidla pro dražbu nakonec splnilo pět zájemců. Během jedné a půl hodiny bylo jasno, cena vzrostla bezmála na dvojnásobek nejnižšího možného podání. Vydražitelem a novým majitelem se stala společnost Spedro z Mladé Boleslavi. 
Zveřejněno: 15.09.2021 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 1567 x
Vytisknout