Probíhá rekonstrukce ulice Václava Balého

Až do konce srpna budou stavbaři pracovat na rekonstrukci ulice Václava Balého. Dochází k rozšíření chodníku kolem kavárny Pelíšek až k radotínské radnici. V některých místech, po dokončení další etapy v podobě krajinářských úprav před obecní budovou č.p. 23, bude šířka chodníku až třímetrová.

Změní se i režim parkování, celkem deset aut tak bude moct zaparkovat na opačné straně parčíku. Tentokrát už bez toho, aby byl omezován obousměrný provoz v ulici, jak bylo až doteď nutné. „Rekonstrukce přinese bezpečnější provoz v ulici v obou směrech, větší komfort pro pěší a lepší řešení pro takzvanou dopravu v klidu,“ uvádí místostarosta Miroslav Knotek.

Podle Knotka jsou změny součástí projektového balíčku Stavebních a krajinářských úprav ulice Václava Balého, které radotínská radnice připravuje postupně od roku 2016. Na tuto konkrétní akci bylo vydáno územní rozhodnutí v roce 2020 a stavební povolení o dva roky později. Jejím autorem je architekt Michal Fišer. 

V první etapě byly vysazeny nové stromy v parku okolo pomníku na křižovatce s Ježdíkovou. Po právě probíhající rekonstrukci silnice a chodníku bude následovat úprava parkových ploch před radnicí včetně hospodaření s dešťovou vodou. 

Související: 
➡️ Uzavírka v ulici Václava Balého

Zveřejněno: 14.08.2023 – Jana Hejrová, DiS.   |   Aktualizováno: 15.08.2023 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 1098 x
Vytisknout